Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Bezorgde burgemeester stuurt open brief naar inwoners

wo 15 december 2021, 9.53 uur

DAMWALD - De gemeente Dantumadiel heeft de laagste vaccinatiegraad van Friesland en ook de meeste ziekenhuisopnames door corona in Friesland. Burgemeester Agricola maakt zich daar zorgen om en heeft daarom een open brief geschreven aan alle inwoners van Dantumadiel. Deze brief wordt vandaag gepubliceerd in de lokale krant. Hieronder is de brief ook te lezen:

Beste inwoners van Dantumadiel,

Ik maak mij zorgen. Zorgen om u, uw familie en vrienden, onze inwoners. Dantumadiel heeft de laagste vaccinatiegraad van Fryslân, en ook de meeste ziekenhuisopnames door corona in Fryslân. Dat zijn de cijfers.

Maar het gaat niet om de cijfers. Achter de cijfers schuilen mensen die nu in het ziekenhuis liggen te vechten voor hun leven. Verpleegkundigen die uitgeput zijn en zich zorgen maken over dat ze straks wellicht niet iedereen meer van zorg kunnen voorzien. Maar ook mensen die lichamelijk kwetsbaar zijn en die er alles aan doen om niet geraakt te worden door het coronavirus.

Ik maak me ook zorgen om onze kinderen. Kinderen die regelmatig niet naar school kunnen vanwege besmettingen in de klas. Kinderen die beperkt worden in hun ontmoetingen met leeftijdsgenoten. Ontmoetingen die zo belangrijk zijn voor hun emotionele ontwikkeling.

En ik maak mij zorgen om onze ondernemers. Ondernemers die door de maatregelen al hard geraakt zijn en vrezen voor een nieuwe lockdown.

Voor al deze mensen, misschien bent u er één van, is het nodig dat de vaccinatiegraad omhoog gaat en dat er wordt getest bij klachten. Alleen dan krijgen we samen corona onder controle en kunnen we terugkeren naar \'normaal’. Aan iedereen die ervoor heeft gekozen zich niet te vaccineren zeg ik: overweeg het nog een keer. Ik weet ook dat een deel van onze inwoners vanwege principiële redenen of anderszins hier niet voor kiest en daar heb ik respect voor. Ook daarin moeten we elkaar ruimte geven.

Mocht u nog twijfelen en heeft u behoefte aan betrouwbare informatie over het vaccineren? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.

Ik wens u veel sterkte en wijsheid in deze periode. Pas goed op uzelf en op elkaar en maak eventuele twijfels bespreekbaar binnen uw gezin of bespreek ze met uw huisarts. Ik kijk uit naar de tijd dat we elkaar weer vaker fysiek kunnen ontmoeten. Als we daar nu samen ons best voor doen, dan komt dat moment eerder dichterbij. Samen komen we hier doorheen.

Klaas Agricola
Burgemeester

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer