10.5 °C
© WâldNet

Discotheek Quatrebras wordt gesloopt

wo 08 december 2021 13.20 uur

NOARDBURGUM - Discotheek Quatrebras in Noardburgum gaat tegen de vlakte. Na voorbereidingen is maandag gestart met de sloop van de discotheek zelf. Nog voor het einde van het jaar moet het hele gebouw met de grond gelijk gemaakt zijn.

Place to be

Jarenlang was 'Quat' met hun slogan de 'place where happy people go'. Jongeren uit de wijde omgeving wisten de disco te vinden. In de jaren '80 en '90 was de disco de plek waar jongeren elkaar ontmoeten.

Met een podium en dansvloer was de discotheek ook een mooie plek voor muzikanten en artiesten. Voordat sommige artiesten of bands echt doorbraken, stonden ze al op de planken van Quatrebras. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Marco Borsato of De Kast. Vaak gebeurde dat op de zondagavond.

In de jaren erna was de discotheek uiteindelijk alleen nog op de zaterdagavond geopend. In de laatste jaren betrof het incidentele events.

Sloop

Nadat de sloop deze maand voltooid is, zal de nieuwe eigenaar Jaap Holwerda aan de slag gaan. Wat er precies op het terrein komt, is nog niet helemaal duidelijk. Naast de komst van mogelijk een tankstation wordt er ook gesproken over de bouw voor appartementen voor jongeren.

FOTONIEUWS


 


Poll: Welke disco was jouw favoriet?

 
 
 
Jennifeu  
11.6%
 
 
 
Pruim  
6.3%
 
 
 
Quatrebras  
16.8%
 
 
 
Ringo bar  
29.5%
 
 
 
Sans Souci  
1.1%
 
 
 
To Berch  
17.9%
 
 
 
Anders....  
16.8%
95 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws