Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
Bewoners blij met nieuwe woonwagenplaatsen

Bewoners blij met nieuwe woonwagenplaatsen

wo 8 december 2021, 10.37 uur

DRACHTEN - Hoe eerder de nieuwe woonwagenplaatsen in Drachtstercompanije en aan de Wetterwille in Drachten er komen hoe liever. De nieuwe bewoners wachten met smart op de vijftien nieuwe plekken. Een deel van hen was dinsdagavond daarom – thuis achter de computer of met mobiel – als toeschouwer aangeschoven aan de digitale vergadering van de Ronde Tafel in Smallingerland.

Regiomanager Anneke Broersma van de huurdersvereniging De Bewonersraad liet er geen onduidelijkheid over bestaan. "Het feit dat zo’n groot aantal bewoners hier is, geeft aan dat ze een groot belang aan de nieuwe woonwagenstandplaatsen hechten."

De twaalf nieuwe plekken in Drachtstercompagnije zijn allemaal al gereserveerd voor nieuwe bewoners. De uitbreiding wordt gerealiseerd door het bestaande woonwagencentrum deels te heropenen. De drie plekken aan de Wetterwille in Drachten zijn nieuw. De plannenmakerij heeft heel wat voeten in aarde gehad en ook lang geduurd, memoreerde Broersma. De bewoners betrekken hun nieuwe plek "liever vandaag dan morgen", zei ze. Voorzitter Karin van der Velde beaamde dat: "Het geduld van iedereen is wel beproefd".

De communicatie tijdens de jarenlange procedure is op zich soepel verlopen, oordeelden de nieuwe bewoners naar aanleiding van vragen van ELP-raadslid Gatso Lamsma. Elke vier weken kregen ze een nieuwsbrief, er was een bijeenkomst met betrokkenen op het gemeentehuis. "Maar we trokken zelf ook wel de stoute schoenen aan en klopten dan op het gemeentehuis aan. We willen graag van alle ontwikkelingen op de hoogte worden gehouden", vertelde een van de nieuwe bewoners Simon van Bruggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
81.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'