16.4 °C

Supermarktmanager Lidl drukt duizenden euro's achterover

di 07 december 2021 12.45 uur

LEEUWARDEN - Een voormalig plaatsvervangend supermarktmanager van de Lidl is dinsdag wegens verduistering in dienstbetrekking door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Hypotheek betalen

De oud-medewerker van de Lidl in Balk, een 42-jarige inwoner van Gorredijk, heeft tussen begin 2016 en februari 2020 naar schatting ruim 17.000 euro verduisterd. Op financieel gebied slaagde hij er niet in de eindjes aan elkaar te knopen. Om toch de hypotheek te kunnen betalen, besloot hij geld van zijn werkgever achterover te drukken.

Sealbags achterhouden

Hij deed dat door sealbags met de dagopbrengst achter te houden. De zaak kwam aan het licht toen iemand anders zich over de sealbags ontfermde. Toen hij doorhad dat de Lidl nattigheid voelde, was de Gorredijker zelf naar zijn leidinggevende gestapt om alles uit de doeken te doen. Hij werd op staande voet ontslagen.

'Een goed gesprek'

De man was aan de ene kant blij dat hij tegen de lamp was gelopen. Behalve zijn werkgever had hij ook zijn vrouw voor de gek gehouden. Zij wist van niks. Nadat het uitkwam had hij naar eigen zeggen “een goed gesprek” met zijn echtgenote gehad. “U liep eigenlijk met een dubbel geheim”, merkte rechter Marc Brinksma op.

Afbetalingsregeling getroffen

Er is een afbetalingsregeling getroffen, de verdachte heeft inmiddels al zo’n 7000 euro terugbetaald. Voor de zekerheid had Lidl zich in de rechtszaak toch als benadeelde partij gesteld. Brinksma wees de vordering toe voor 10.000 euro, het bedrag waarvan de verdachte had aangegeven dat nog open stond.

Twee jaar gewacht op afdoening van de zaak

Officier van justitie Esther van Slooten eiste een werkstraf van van 150 uur plus een maand cel voorwaardelijk. Zij hield er rekening mee dat de verdachte bijna twee jaar heeft moeten wachten op de afdoening van de strafzaak. Rechter Brinksma liet het lange wachten nog iets zwaarder wegen: hij maakte er 100 uur werken van, plus de maand voorwaardelijk.

Uw probleem probleem van de werkgever gemaakt

De man had volgens de rechter ernstig misbruik gemaakt van het in hem gestelde vertrouwen. "Als ik u hier zo zie, zou ik u zo mijn portemonnee meegeven. Dat vertrouwen heeft de Lidl ook in u gesteld. Nu hebt u van uw probleem ook het probleem van uw werkgever gemaakt".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet