Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Een ware toevoeging aan je Italiaanse kookkunsten: de pizzarette

ma 29 november 2021, 11.22 uur

DOKKUM - Wil je geld uitsparen op bezorgmaaltijden en de mogelijkheden van je keuken uitbreiden? Ben je goed in het bereiden van diverse Italiaanse klassiekers, maar lukt het in je combimagnetron maar niet om van de beroemdste een waar succes te maken? Trakteer jezelf en je familie dan op een pizzarette, een ware toevoeging aan jouw Italiaanse kookkunsten. Voor de enige echte knapperige en luchtige pizza, maar ook voor andere lekkernijen.

Verdure grigliate

De bekendste pizza's heten Margherita, Marinara en Napoletana, maar menig amateurkok of fabrikant heeft er een dubieuze draai aan gegeven. Een pizza met frikandellen of ananas, het is maar waar je zin in hebt. En dat terwijl de oorspronkelijke toppings uiteindelijk altijd het lekkerst zijn. In je eigen pizzarette gril je, net als in een pizzeria, hoogstpersoonlijk dun gesneden aubergines, paprika's en courgettes, voor een heerlijke pizza con verdure grigilate. Met de tomatensaus, verkruimelde mozzarella en het knapperige deeg weet je niet wat je proeft!

Snel pizza's maken voor meer eters

Het is niet zo dat je steeds maar één pizza kunt bakken met je nieuwe keukenvriend. Voor een echt familie- of vriendenfeestje is een grotere variant ideaal, zoek hiervoor even op pizzarette 6 personen of pizzarette 8 persoons. Zoek daarnaast het deegrecept op en blijf ermee experimenteren totdat je de ultieme knapperigheid en luchtigheid hebt bewerkstelligd. Verplichte kost zijn warm water, bloem van het type '00, een flinke snuf zout en verse bakkersgist. Het deeg moet tenminste tien minuten stevig gekneed worden en minimaal een dag rusten.

Geen deegroller?

Echte pizzabakkers, pizzaioli, gebruiken geen deegroller om de ronde vorm te verkrijgen. Natuurlijk bepaal je dat zelf, maar het is altijd leuk om even op YouTube te kijken hoe het daadwerkelijk moet. Verwacht niet de perfectie van de pizzeria in jouw stad of dorp, laat staan die van je Italiaanse vakantieadres, want er bestaat een hele opleiding om in het land van herkomst een erkende pizzachef te worden. Maar al met al kom je een eind met de basisregels en informatie op internet.

Leuke activiteit met de kinderen

Het tot stand komen van maaltijden is iets waar kinderen vaak in geïnteresseerd zijn. Vertel jij niet waar hun plakje ham vandaan komt, dan vinden ze het wel op internet. Vandaar dat de herkomst en het bereiden van voedsel genoeg ingrediënten vormen voor een interactieve en leerzame middag. Het wil nog wel eens regenen in Nederland, maar door op dat soort dagen met z'n allen de keuken in te duiken creëer je weer eens een ander soort indoor-activiteit. En uit je pizzarette komt er een heerlijke beloning voor het kneden. Wie weet maak je er vaste prik van en zorgen de kinderen op de zondagen voor het eten?

Je keuken compleet met de pizzarette

Je hebt het al talloze malen geprobeerd in je eigen oven, maar omdat die oven niet zo hoog kan, wil het maar niet lukken. Ook de pizzasteen die je ooit met Sinterklaas cadeau kreeg, helpt niet. De pizzarette is daarom een welkome hulp in je keuken, een ware toevoeging om nu echt elke Italiaanse klassieker op tafel te kunnen zetten. Buon appetito!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt