16 °C

GroenLinks stapt naar RvS om te pleiten tegen gaswinning

za 27 november 2021 15.52 uur

DRACHTEN - De raadsfractie van GroenLinks Smallingerland gaat maandag a.s. naar de Raad van State in Den Haag om te pleiten tegen de voorgenomen gaswinning in Smallingerland. Raadslid Peter Lesterhuis zal namens de leden van GroenLinks Smallingerland het beroep tegen de voorgenomen gaswinning in Smallingerland mondeling toelichten en verdedigen.

Lesterhuis is van menig dat het proces niet deugt en dat belangrijke milieuaspecten in het besluit van de minister niet goed zijn afgewogen. Nog zeker acht andere bewonersorganisaties en belangenbehartigers - waaronder dorpsbelang Opeinde en stichting Tsjingas - reizen maandag naar Den Haag om hun beroepsschrift kracht bij te zetten.

Lesterhuis: "Het is een ongelijk speelveld, een wedstrijd waarbij één team uit betrokken amateurs bestaat en de tegenpartij vertegenwoordigd wordt door doorgewinterde topspelers. Maar het is geen wedstijd, het gaat er niet om wie wint of verliest. Het gaat erom dat de juiste beslissingen worden genomen: besluiten die berusten op een gedegen onderbouwing, besluiten die berusten op een gelijkwaardige dialoog met de betrokken inwoners."

Het betreft het beroep tegen het instemmingsbesluit actualisatie winningsplan Opeinde-Zuid en Middelburen (https://www.nlog.nl/ter-inzage-legging-opeinde-zuid-en-middelburen-0).

De zitting vindt plaats op 29 november om 10.00 uur aan de Kneuterdijk 22 te Den Haag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet