13.7 °C

© WâldNet

Cel en behandeling voor ontucht met minderjarig schoonzusje

do 25 november 2021 17.40 uur

LEEUWARDEN - Een 35-jarige inwoner van De Westereen die meermaals ontucht heeft gepleegd met het minderjarige zusje van zijn (voormalige) partner, is door de rechtbank veroordeeld tot drie maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk, proeftijd drie jaar.

Foto van geslachtsdeel gestuurd

Het meisje verklaarde dat ze vanaf 2017 meermaals ontuchtige handelingen moest ondergaan. De verdachte ontkende, hij gaf alleen toe dat hij het meisje een foto van zijn geslachtsdeel heeft gestuurd. De rechtbank hechtte meer waarde aan de verklaring van het meisje.

PTSS

Het misbruik heeft een zware wissel getrokken op het gezin en het meisje. Ze heeft PTSS en andersoortige traumaklachten opgelopen. Zij kwam op een gegeven moment met haar verhaal naar buiten omdat haar nichtje de leeftijd kreeg waarop het bij haar allemaal was begonnen. Ze worstelt met schuldgevoelens.

Behandeling niet aangeslagen

De Westereender is als minderjarige ook al eens veroordeeld voor een zedendelict, het slachtoffer was 12 jaar. Hij is daarna in behandeling geweest. De rechtbank vond het “zorgelijk” dat die behandeling niet is aangeslagen. Na de nieuwe aangifte is de Westereender vrijwillig in behandeling gegaan.

Lagere straf

Er lijkt bij hem sprake te zijn van een achterstand in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling, waardoor hij een gebrekkig schuldbesef heeft. De officier van justitie had een jaar cel geëist plus een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank legde een lagere straf op, mede in het belang van de behandeling. De rechtbank vindt het belangrijk dat hij zich niet opnieuw aan dit soort feiten schuldig zal maken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws