Account
Logo
Zoeken
7.6 °C
Plan voor tientallen huizen in Burgum ligt al jaar te wachten
Twee huizen aan de Lohmanlaan zijn al gesloopt, de kans is aannemelijk dat het plan doorgaat met de nieuwe projectontwikkelaar Zwanenburg

Plan voor tientallen huizen in Burgum ligt al jaar te wachten

zo 21 november 2021, 18.00 uur

BURGUM - Terwijl de woningnood in Burgum alsmaar groter lijkt te worden, is er door de gemeente Tytsjerksteradiel in de afgelopen jaren nog geen concrete stap gezet om op korte termijn woningen te realiseren. Op dit moment staan er nog maar 8 huizen te koop op Funda waarvan de laagst geprijsde 275.000 euro is. Voorheen was dit aantal zo'n 60 tot 100 woningen.

Huizen op sportvelden

Een plan voor ruim 70 nieuwbouwhuizen op de sportvelden van VV Bergum ligt al een jaar op de plank. Dit 'binnenstedelijke plan' is ook blijven liggen om onduidelijke reden.

Wel werd deze maand duidelijk dat projectontwikkelaar Zwanenburg uit Heerenveen sindskort 50% van de voetbalvelden in eigendom heeft gekregen. Zwanenburg heeft per brief de gemeenteraad geïnformeerd en wil graag los met woningbouw in Burgum.

Raad vs bestuur

Komende donderdag gaat de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel opnieuw praten over woningbouw in Burgum. Het is aan de raadsleden om keuzes te maken alvorens het gemeentebestuur aan de slag gaat.

Voorheen was het in Tytsjerksteradiel normaal dat het college van B&W (CDA, FNP, CU) de koers uitzet maar het huidige gemeentebestuur besloot deze keer om de 'hete aardappel' de raadszaal in te werpen. Oorzaak is mede het feit dat nieuwbouw in De Warren door de raad werd weggestemd. De nieuw te kiezen locaties liggen gevoelig bij omwonenden.

De locatiestudie voor woningen aan de Elingsloane en/of Kloosterlaan en/of manage wordt donderdag besproken. Later dit jaar volgt een besluit van de gemeenteraad.

Klik hier voor alle documenten voor de komende raadsvergadering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws












regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe