Account
Logo
Zoeken
3.3 °C
Besmettingen op woonzorglocatie Meckama State
Foto: Jelke Jongsma

Besmettingen op woonzorglocatie Meckama State

wo 10 november 2021, 12.11 uur

KOLLUM - Noorderbreedte heeft bij de woonzorglocaties Nieuw Mellens in Leeuwarden en Meckama State in Kollum te maken met nieuwe coronabesmettingen. Na vaststelling van het virus is direct het protocol in werking gesteld.

Op beide locaties zijn er in totaal 15 bewoners besmet met het coronavirus en binnen heel Noorderbreedte zijn ongeveer 30 medewerkers besmet. De afdelingen waar de besmette bewoners verblijven zijn in quarantaine. Dat betekent dat bezoek daar alleen op afspraak mogelijk is en dat deze bewoners zoveel mogelijk verzorgd worden door een vaste groep medewerkers.

Nieuwe maatregelen

Direct na de positieve tests zijn verscherpte maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Daarbij zijn, naast het eigen COVID-19-protocol, de richtlijnen van het RIVM en GGD leidend. Inge Zijlstra, voorzitter van de Hygiëne- en infectiepreventiecommissie van Noorderbreedte, zegt dat Noorderbreedte op alle locaties extra maatregelen neemt.

"Vanaf afgelopen zaterdag geldt er op alle locaties van Noorderbreedte weer een mondneusmasker-plicht voor medewerkers en bezoekers. We vinden het jammer dat dit weer nodig is. Maar met de oplopende besmettingen in de regio moeten we wel actie ondernemen. Met deze maatregel hopen we het risico op besmettingen onder bewoners en medewerkers te verlagen."

Boosterprik

Noorderbreedte kijkt uit naar de boosterprik voor bewoners en medewerkers. "De effectiviteit van de bescherming die de vaccinatie biedt lijkt af te nemen. Dat wordt wel duidelijk als je kijkt
naar de huidige besmettingen onder bewoners en medewerkers van zorglocaties in Nederland", geeft Zijlstra aan. "Die boosterprik moet zo snel mogelijk gegeven worden. We willen niet wachten tot begin december of zelfs januari. Die boosterprik moet zo snel mogelijk gegeven worden om onze bewoners én medewerkers te beschermen."

Bericht aan anonieme briefschrijver
Deze maand ontving WâldNet een anonieme brief van medewerkers van Noorderbreedte. Omdat bovenstaand bericht hierover gaat, schrijven we deze alinea in de hoop dat de schrijver het leest: "Hoe graag we ook willen, het is erg lastig om iets te doen met de brief. We willen laten weten dat de brief is gelezen en we leven met u allen mee in deze dagen..."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'