14.1 °C

© WâldNet

Kuipersweg in Buitenpost gaat 10 maand op de schop

di 26 oktober 2021 17.20 uur

BUITENPOST - De komende tijd gaat de Kuipersweg in Buitenpost op de schop. Dit betekent voor gebruikers van de weg dat er sprake kan zijn van verkeersoverlast.

Aannemer KWS Infra uit Leek voert van oktober tot en met augustus 2022 werkzaamheden uit aan de Kuipersweg, De Hoefslag, Bernhardlaan, Vaart en het voorterrein van het zwembad. Bij het zwembad komt onder andere een multifunctioneel parkeerplein.

Ook wordt het zuidelijk entreegebied heringericht zodat vooral fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken naar de scholen en sportvoorzieningen.

Functioneel ingericht vrijetijdsgebied

Maandag 30 augustus gingen de deuren van het nieuwe zwembad in Buitenpost open. Het 47 jaar oude zwembad is vervangen voor een energieneutraal en ultramodern zwembad. In de zomermaanden is het oude zwembad gesloopt. Op deze plek komt een nieuw parkeerplein.

Door de herinrichting wordt een visuele verbinding gemaakt tussen het zwembad en de naastgelegen sporthal De Houtmoune. Zo ontstaat een functioneel ingericht vrijetijdsgebied.

Het werk wordt gecombineerd met het opnieuw inrichten van de kruising Kuipersweg - Bernhardlaan - Hoefslag en aansluitend werkzaamheden aan het riool en de herinrichting van De Vaart. De kruising wordt eenduidig ingericht en er komt een losse oversteek voor fietsers.

Verkeersveiligheid

Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt. De bebouwde kom wordt herkenbaarder gemaakt door een drempel met een fiets-voetgangersoversteekplaats. Ook komt er een zebrapad aan de kant van het zwembad voor de vele overstekende voetgangers en schoolgaande kinderen.

Het hele gebied krijgt dezelfde kleur bestrating zodat de weggebruiker het gevoel krijgt dat het één gebied is. Er wordt vanaf de Beatrixstraat tot en met de Bernhardlaan (Vaart) een extra regenwaterriool aangelegd. De gehele weg wordt opnieuw ingericht en er wordt een duidelijker trottoir aangelegd wat aansluit op het zwembadgebied. Vanwege de bouw van het nieuwe zwembad en het inrichten van het openbare gebied zijn bomen gekapt. Hiervoor worden nieuwe bomen geplant.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws