Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Dammeloane bij Damwâld wordt fietsvriendelijk

wo 20 oktober 2021, 9.36 uur

DAMWALD - De Dammeloane bij Damwâld krijgt een metamorfose. De straat tussen de Doniawei en Dwarsloane wordt veiliger en aantrekkelijker voor fietsers. De werkzaamheden, uitgevoerd door Daniel Pijnacker B.V. uit Kollum, starten donderdag.

Na de opening van de Centrale As rijdt er meer verkeer over de Dammeloane. De veiligheid voor fietsers en voetgangers kan daarom verbeterd worden. Bovendien heeft de klinkerweg een opknapbeurt nodig.

Veiliger voor fietsers

Om het motorische verkeer te remmen en te ontmoedigen brengt de gemeente er drempels en versmallingen aan. Bij de T-splitsingen (Halepaad en Rommert de Breestrjitte) komen verhogingen. De maatregelen zijn tot stand gekomen met omwonden en het dorpsbelang

Jappie Kramer van Doarpsbelangen Damwâld over het nieuwe ontwerp: "It is in grutte ferbettering, mei namme foar fytsers en kuieraars. De wei is moaier yndeelt, mei klinkers en beton. Yn de beboude kom kin en mei \'r net sa hurd mear riden wurde, heechút 30. Dat makket it hjir in stik resticher yn it doarp."

Ook wethouder Kees Wielstra van Dantumadiel is blij dat de Dammeloane wordt aangepakt. "It doarp en it gemeentebestjoer hawwe hjir lang op wachte. Toen ik as wethâlder begûn wie \'r in ynhelslach nedich fan it ûnderhald fan de wegen. Under oare De Dammeloane. Troch dizze nije ynrjochting kinne wy mei elkoar noch mear genietsje fan it prachtige lânskip."

Aannemer Daniel Pijnacker BV voert het werk in twee fasen uit. De eerste fase is buiten de bebouwde kom, ter hoogte van Dammeloane 46 en de Dwarsloane. Dit deel is vanaf donderdag tot en met eind december afgesloten voor al het verkeer. Volg de borden voor de omleidingsroute.

De tweede fase, binnen de bebouwde kom, start maart 2022. In juni 2022 is de herinrichting klaar. De provincie betaalt mee aan de werkzaamheden, omdat de verkeersdrukte en schade aan de Dammeloane ontstaan is door de Centrale As.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer