3,4 °C

Open huis bij nieuwe woonzorglocatie in Drachten

di 19 oktober 2021 11.42 uur

DRACHTEN - Het Wikenhuis in Drachten houdt vrijdag 5 november een open huis. Geïnteresseerden zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur van harte welkom een kijkje te komen nemen bij de spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven, te vinden aan de Alferhof 88. Aanmelden is niet nodig.

In het huis, waar nog enkele studio's beschikbaar zijn, wordt gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg geboden aan mensen met dementie. De 21 toekomstige bewoners worden zoveel mogelijk gestimuleerd door te leven zoals zij dat gewend zijn, gewoon als thuis.

Het open huis op vrijdag 5 november markeert direct de officiële opening van Het Wikenhuis. De week erop mag het team de eerste bewoners verwelkomen. Locatiemanager Andrea Larooi-Slot kan niet wachten. "De manier van zorg, waarin eigen regie en welzijn een belangrijke plek innemen en er écht tijd is voor bewoners met dementie; waar zie je dat nog? En het is niet alleen de visie: het is in de praktijk ook écht zo. Als iemand graag tot 11.00 uur uitslaapt, dan blijft hij toch lekker tot 11.00 uur in bed liggen? We bewegen zoveel mogelijk mee met het ritme van de bewoner. Daarbij denken we bij Dagelijks Leven altijd in mogelijkheden, niet in beperkingen. Deze vorm van zorg, het kleinschalige, dat is waar mijn hart ligt. En dan is het ook nog betaalbaar voor iedereen, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft."

Het Wikenhuis in Drachten is het vierde huis van Dagelijks Leven in Friesland. In Joure opende begin deze maand Het Blaauwhofhuis de deuren en in Oosterwolde verwelkomde Het Oosterhuis in juni de eerste bewoners. In Heerenveen is Het Greidenhuis te vinden. Alle huizen staan midden in de wijk en worden omringd door een grote tuin. Naast het professionele zorgteam werken op elke locatie ook gastvrouwen- en heren, activiteitenbegeleiders en een kok die dagelijks een verse maaltijd bereidt.

Larooi-Slot hoopt met haar eigen team een levendig, warm thuis te creëren voor de bewoners. "Een plek waar familieleden en naasten een grote rol spelen, evenals vrijwilligers en buurtbewoners. Ik kan niet wachten om met zijn allen leuke activiteiten te organiseren, maar kijk ook uit naar de alledaagse bezigheden. Samen het eten bereiden. Groenten snijden voor de snert en dat je het dan tijdens het koken door het huis ruikt. Lekker huiselijk. Daarna samen afwassen, voor wie daar zin in heeft. En dan is het heus niet erg dat er afgedroogde vaat in de koelkast belandt, omdat dat net de plek is waar thuis het kastje was waarin de kopjes hoorden. Die halen we er gewoon weer uit. Mensen in hun waarde laten, dat is zo belangrijk. Ja, ik heb er superveel zin in."

Het open huis is vrijdag 5 november van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie