7.2 °C

OWK 1 pakt belangrijke punten in Drachten

ma 18 oktober 2021, 11.36 uur

DRACHTEN - Zaterdag stond voor de korfballers van OWK 1, de wedstrijd tegen KV Drachten op het programma. Voor OWK zijn het zeker geen onbekenden. Dus konden de spelers goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen.
Maar de eerste minuten waren duidelijk voor Drachten. Die wisten al snel een stand van 0-3 op het scorebord te zetten.

Dit was het teken voor OWK om de knop om te draaien. OWK deed dit en kwam snel op een gelijke score van 3-3. Het was een wisselvallige eerste helft. Drachten kwam op een voorsprong van twee punten, die OWK later weer wist recht te trekken. Dit leidde voor een 9-10 ruststand in het voordeel van Drachten.

Het was OWK die goed uit de kleedkamer kwam. Het werd al snel 10-10. De aanvallen liepen in de tweede helft beter, maar helaas vielen de doelpunten niet. Maar door het goede verdedigen, kon Drachten ook niet tot een score komen.

Met nog dertien minuten te spelen was de stand 13-11 in het voordeel van OWK. Door het goede rebound werk kon er veel herhaald worden. Uiteindelijk werd er nog twee keer gescoord door Gert Schuitema en Sicco Koopmans. Dit zorgde ervoor dat OWK met 15-11 won van Drachten en de twee punten in Oostwold bleven.

Zaterdag 23 oktober speelt OWK 2 om 14.30 uur uit tegen Amicitia 2 en speelt OWK 1 om 15.30 uur uit tegen de Meeuwen 1.

Geschreven door: Ilse de Vries