14.1 °C

KV Veenwouden pakt eerste punten in de veldcompetitie

ma 18 oktober 2021 11.34 uur

FEANWâLDEN - Na een teleurstellend verlies tegen Vitesse, mocht Veenwouden aantreden tegen de nieuwkomer in de 4e klasse, namelijk Wêz Warber en Fluch. Veenwouden was vastberaden de punten mee te nemen tegen de ploeg die op dat moment slechts één plekje boven ze stond. In de aanval begonnen Daniel, Anne-Dirk, Nynke en Marit. De verdediging bestond uit Meindert, Thiadmar, Anna en Anne-Marije. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Edwin Bouma.

Het veld was glad en Veenwouden maakte het zichzelf lastig door in de beginfase niet te scoren. Eerst twee tegendoelpunten was daarom ook onvermijdelijk. Gelukkig herpakte Veenwouden zich door twee doelpunten van Anna, waarna ook eindelijk het andere vak begon te scoren. Dit resulteerde in een kleine voorsprong in de rust.

Helaas maakte Veenwouden het zichzelf wederom moeilijk door 100% kansen te missen, zelfs drie strafworpen werden gemist. Hierdoor kon Veenwouden niet uitbouwen en bleef Wêz Warber en Fluch telkens dichtbij. Dit resulteerde in een erg behoudende slotfase, waarbij er werd gespeeld op balbezit om zo de voorsprong te behouden. De verdediging hield zich sterk, waardoor Veenwouden opgelucht adem kon halen toen het eindfluitje ging.

Ondanks de winst was dit nog niet het volle potentieel van Veenwouden, maar dit hopen ze volgende week te laten zien tegen Zunobri en daardoor wederom de winst te behalen.

Doelpuntenmakers: Anna (3), Meindert (2), Anne-Dirk (1), Marit (1) en Anne-Marije (1).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws