4,1 °C

© WâldNet

Dokkum in landelijke top corona-besmettingen

vr 01 oktober 2021 12.18 uur

DOKKUM - De regio Dokkum (Dantumadiel en Noardeast-Fryslân) staat in de landelijk top waar de meeste Covid-19 besmettingen zijn. Dat heeft de GGD Fryslân vrijdag bekendgemaakt. De regio was al koploper in Friesland maar is dat nu van heel Nederland.

Ook de andere gemeenten in de noordoosthoek van de provincie, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen, scoren hoog. De provincie Fryslân blijft ten opzichte van andere provincies (ook) in de top 3 staan. Alleen in Limburg en Utrecht zijn de cijfers hoger.

Combinatie van zaken

Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân laat op de radio weten dat hij denkt dat het hogere aantal besmettingen een combinatie van zaken is. Zo waren er in de regio meerdere evenementen en is er ook een besmettingshaard ontstaan in een café.

Bovendien is de vaccinatiegraad in de regio wat lager dan gemiddeld. Voor Kramer is het vooral belangrijk dat het verhoogde aantal besmettingen niet leidt tot nieuwe ziekenhuis-opnames.

Controles

Burgemeester Kramer kondigde verder aan dat dit weekeinde horecagelegenheden door BOA's worden bezocht die zich (nog) niet houden aan de controle op de coronapas.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie