Account
Logo
Zoeken
Zoeken
2.5 °C
Foto: Nanne Nicolai

Feestelijke topdrukte bij opening 'Spoarpark' in Feanwâlden

zo 26 september 2021 11.04 uur

FEANWâLDEN - Het was zaterdag feest in Feanwâlden. De opening van het stationsgebied zorgde voor een mooie opkomst van gezinnen. Er waren vele activiteiten (zie foto's) voor zowel groot als klein.

Wethouder Kees Wielstra en Aije Klaren (Dorpsbelangen Feanwâlden - Feanwâldsterwâl) trapten de feestelijke dag af met het onthullen van het naambord van het nieuwe park: Spoarpark.

De naam verwijst naar het nieuwe stationsgebied dat door het park nu in verbinding staat met het dorp. De heer Klaren: "Deze naam is gekozen uit meer dan veertig suggesties. We hebben een speciale stemavond georganiseerd waarbij alle Feanwâldsters de kans kregen om mee te beslissen. Uiteindelijk bleef 'Spoarpark’ met twee andere namen over als favoriet. Het was een mooi proces."

In het Spoarpark was er zaterdag van alles te zien en te beleven. Van Kinderattracties, oude ambachten, foodtrucks, een modeshow en live muziek.

Kansen in Kernen

Na aanleg van De Centrale As rijdt er veel minder verkeer door de dorpen Garyp, Burgum, Hurdegaryp, Damwâld, de Falom en Feanwâlden. Daarom zijn de zes dorpen met het project Kansen in Kernen afgelopen jaren opnieuw ingericht, leefbaarder en verkeersveiliger gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....