Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
Foto: Dantumadiel / Marcel van Kammen

Stationsgebied Feanwâlden officieel geopend

za 25 september 2021, 10.42 uur

FEANWALDEN - Het park en het stationsgebied in Feanwâlden is klaar. Vrijdag openden gedeputeerde Klaas Fokkinga, wethouder Kees Wielstra (Dantumadiel) en wethouder Tytsy Willemsma (Tytsjerksteradiel) samen met schoolkinderen en genodigden het slotstuk van het Kansen in Kernen-project.

De provinciale rondweg van Feanwâlden is verdwenen. Op die plek is nu een groen park: Spoarpark. Het park verbindt het nieuwe stationsgebied (transferium) met het dorp. "In park, in fernijt stationsgebou en in transferium. Dit is it plak fan ferbining, foar jong en âld. Yn it park kin jo sporte, de bern boartsje en in tal fan aktiviteiten organisearje." vertelt wethouder Kees Wielstra glunderend.

"It bynt de Feanwâldsters, mar is ek oantreklik foar minsken fan bûtenôf. Fanút hjir ûntdek jo ús moaie regio."

Nauwe samenwerking
Met het project van Kansen in Kernen is de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Hurdegaryp, Burgum, Garyp en Feanwâlden verbeterd. Samen met de dorpen is er intensief gewerkt aan de nieuwe plannen.

Via klankbordgroepen werden inwoners, ondernemers en scholen bij de voorbereidingen en uitvoering betrokken. Gedeputeerde Klaas Fokkinga: "Fiif jier nei de oanlis fan de Sintrale As hawwe alle seis doarpen, oanlizzend oan de As, harren karakter wer werom. Elkenien mei grutsk wêze op wat der mei elkoar berikt is."

Televisie-uitzending
Voorafgaand aan de openingshandeling in Feanwâlden nam de lokale omroep in een evenemententent bij het park een talkshow op over het KiK-project. Verschillende betrokkenen vertelden wat er afgelopen jaren met het project in Noordoost-Friesland is bereikt.

Wethouder Tytsy Willemsma: "Mei-inoar hawwe wy prachtige kânsen fersulvere dy’t ús doarpen noch mear kleur en identiteit jouwe. Dat komt troch de goeie gearwurking tusken gemeenten en provinsje, mar ek seker troch de belutsenens fan de doarpen, bewenners en ûndernimmers. Dat is geweldich, in wiere ko-kreaasje."

Feestelijk openingsweekend
Zaterdag 25 september van 10.00 tot 17.00 uur, viert het hele dorp feest. In het nieuwe park is er van alles te zien en te beleven; kinderattracties, demonstraties van oude ambachten, foodtrucks, een modeshow en live-muziek.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk