15.9 °C

Foto: Johan Bosma

Gewijzigd TTV Buitenpost houdt stand

ma 20 september 2021 11.10 uur

BUITENPOST - In voorbereiding op het 2e-divisie-seizoen tafeltennis onderging het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Buitenpost een noodgedwongen mini-metamorfose. De ervaren Jaap van Tijum deed wegens persoonlijke omstandigheden een stap terug. Daarnaast viel Arnoud Hofman voor onbepaalde tijd uit met een blessure.

Kopman Peter Verweij en Thomas Kuijer werden daarom bijgestaan door invaller Gert Storteboom. Zij moesten tegen het Tempo Team uit Amsterdam (Theerakant Manyam, Maurice Lie en Joel Nabarro) zorgen voor een soepele competitiestart.

Aanvoerder Verweij rommelde zich zaterdag naar twee enkelspelzeges, mede door een naar eigen zeggen lastig type wedstrijdbal: "DHS-ballen, geen gevoel mee." De normaal een divisie lager acterende Storteboom liet zien, met een knappe zege op Nabarro, ook op hoger niveau uit de voeten te kunnen. Kuijer voegde, met een zege in het enkel én dubbelspel, nog twee extra Friese punten toe: 5-5.

Volgende week debuteren de Buitenposters in de tijdelijke nieuwe speelzaal (gymzaal Lauwers College, Ring 1-A). Dan ontvangen zij het sterke VTV uit Nieuwegein, met in haar gelederen de in het noorden welbekende Frans van den Berg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws