8.6 °C

Buitenpost en Putten delen de punten

zo 19 september 2021, 14.07 uur

BUITENPOST - Buitenpost heeft één punt overgehouden aan de enerverende uitwedstrijd tegen SDC Putten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar wisten niet te scoren. Toch overheerste de teleurstelling bij de Blauwkes over de 0-0. Een paar minuten voor tijd was er dé kans vanaf elf meter om de volle buit mee terug te nemen naar huis. De strafschop werd echter gekeerd door de Puttense doelman.

Schouderblessures

Buitenpost startte in Putten met Erolind Derguti voor de geblesseerde Mark van der Meer. Net als Hans Beute kampt hij met een schouderblessure die ze beide opliepen in de midweekse oefenwedstrijd tegen Heerenveense Boys. Putten, met nog nul punten uit drie wedstrijden, begon dreigend aan de wedstrijd, maar de eerste kans was voor Rolf Dijk. Alleen voor keeper Joar Terpstra wist de laatste net zijn voet tegen de bal te krijgen. “Was de bal tien centimeter hoger geweest, hadden we direct op voorsprong gestaan”, aldus Buitenpost-trainer Willem Brouwer. De volgende grote mogelijkheid was weer voor Buitenpost. Een goal van Danny Boersma uit een afgeslagen vrije trap werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Putten kreeg een paar kansjes, maar in dit duel stond het verdedigend wederom goed bij de Blauwkes.

Penalty

Na een half uur spelen dacht Rob Schokker te scoren. Met zijn hak verlengde hij een hoekschop, maar ook hij vond man of the match Terpstra op zijn weg die katachtige redde. Even later moest Derguti met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door de jonge Mike Visser die prima inviel. Brouwer vond dat zijn ploeg in de eerste helft te behoudend en met te weinig lef speelde. “Dat ging in de tweede helft beter. Toen gooiden we de schroom van ons af.” Tot hele grote kansen leidde dat echter niet. Boersma kopte naast en ook een volley van Dijk kwam niet tussen de palen.

De thuisploeg kreeg nog een goede mogelijkheid, maar Boersma had op het laatste moment een uitstekende sliding in huis. Putten was aanvallend niet in staat het Buitenpost echt lastig te maken. Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg Visser een duw in het strafschopgebied waardoor hij onderuit ging. Robin Huisman de Jong schoot de toegekende penalty in de hoek, maar Terpstra was zaterdagmiddag niet te passeren. Hij wist de strafschop te keren.

Vol aan de bak

“Robin is normaal gesproken een zekerheidje, maar de keeper zat er goed bij. Jammer”, verzuchtte Brouwer. “Van te voren hadden we getekend voor een punt in deze uitwedstrijd die beslist geen saaie 0-0 was. Toch was na afloop de teleurstelling groot. Dat geeft aan hoe we erin staan. Dat is positief.” De komende weken kan Buitenpost vol aan de bak met een aantal sterke tegenstanders op rij. Te beginnen met AZSV komende zaterdag op De Swadde.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (70. Wessel van der Galiën), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Josha Ottens, Willem de Boer, Berend Schootstra, Max Huiskamp (70. Folkert van Dongera), Rolf Dijk, Rob Schokker, Erolind Derguti (35. Mike Visser).

Gele kaart: Rafaël Boer (SDC Putten), Rob Schokker, Max Huiskamp, Danny Boersma (Buitenpost)