6,3 °C

Uitspraak in zaak dorpshuis Feanwâlden geschorst

do 16 september 2021 14.18 uur

FEANWâLDEN - De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland van 9 juni 2021 geschorst. De rechtbank had eerder aangegeven dat in de raadsbesluiten van 2017 en 2019 van 'verlenen' werd gesproken waardoor de subsidie volgens de rechtbank al was verleend. De voorzieningenrechter is het daar niet mee eens. Hij is van mening dat uit de eerdere raadsbesluiten niet volgt dat de gemeenteraad al daadwerkelijk subsidie heeft verstrekt.

Dit betekent volgens de gemeente Dantumadiel dat de gemeenteraad op dit moment niet aan zet is. De bodemprocedure inzake het hoger beroepschrift dat het college indiende, wordt op een later moment behandeld. De datum is nog niet bekend.

De voorzieningenrechter geeft de suggestie dat het college en de stichting opnieuw overleggen. Het college is bereid om met de stichting Doarpshûs MynSkip in overleg te gaan. Er is contact opgenomen met de stichting. Ook de raad van Dantumadiel is geïnformeerd.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie