13,4 °C

Onrust omwonenden Buitenstvallaat blijft

wo 15 september 2021 09.56 uur

DRACHTEN - Omwonenden blijven gespitst over de plannen voor Buitenstvallaat en Gaastereiland in Drachten. De aanvraag voor de bouw van een nieuwe woning op een plek waar dat volgens het bestemmingsplan niet kan, leidt tot onrust.

ELP’er Yntze de Vries stelde dinsdagavond vragen over de rol van de gemeente. Hij suggereerde dat de verantwoordelijk wethouder tijdens gesprekken met omwonenden niet het achterste van zijn tong liet zien.

Wethouder Robin Hartogh Heijs hielp hem uit de droom: "We wisten op dat moment gewoonweg niet dat er een omgevingsvergunning voor een nieuwe woning was aangevraagd."

De ELP kreeg van wethouder Hartogh Heijs het verwijt met “halve conclusies”te komen. "Ik ben het voor 90 procent met u eens dat we gesprekken alle betrokkenen moeten voeren. Tijdens de bijeenkomst met omwonenden wisten we niet dat kort ervoor een omgevingsvergunning was ingediend. En nee, de gemeente heeft dus niks gedaan dat een deuk in het vertrouwen kan opleveren. Wij voelden ons ook overvallen toen we van die plannen hoorden."

De bouw van een nieuwe woning op Buitenstvallaat is in strijd met het bestemmingsplan. Weliswaar is de bestemming voor wonen royaal ingetekend, maar "er zit een bouwblok voor maximaal drie woningen op. En die wonigen zijn al gebouwd, dus zonder een bestemmingsplanwijziging komt er geen nieuwe bij", aldus de wethouder, die zei dat de betrokken eigenaar van de grond daar terdege van op de hoogte is. Zijn vergunningsaanvraag wordt volgens de geldende procedures behandeld.

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week