16 °C

Horeca moet 'coronapas' gaan controleren

di 14 september 2021 19.45 uur

BURGUM - Horecagelegenheden moeten vanaf 25 september gaan controleren op de zogenaamde 'coronapas'. Bezoekers moeten gevaccineerd zijn, covid-19 hebben doorstaan of negatief getest zijn.

Het nieuws werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie van het kabinet. Met de invoering van de coronapas komt er ook een einde aan de 1.5 meter maatregelen.

Wie zich voor het coronatoegangsbewijs moet laten testen, hoeft voorlopig geen eigen bijdrage te betalen, zei premier Rutte. In andere Europese landen wordt/werd de coronapas al toegepast. Ook krijgen gemeenten extra geld van het rijk voor het toezicht op de naleving van de regels.

Tijdelijke maatregelen

De coronapas blijft een tijdelijke maatregel, zo benadrukte Rutte. "We zijn er niet op uit deze maatregel voor altijd in te voeren", zegt Rutte. "Op 1 november komt er een nieuw OMT-advies en dan zullen we de situatie opnieuw beoordelen."

Protest

Niet alle horecagelegenheden zijn blij met de invoering van de coronapas. Brasserie Kolkzicht liet vandaag op Facebook weten: "BIJ ONS IS IEDEREEN WELKOM!" Het bedrijf uit Surhuisterveen liet weten dat zij niet gaan controleren op toegang.

 


Poll: Coronapas voor toegang. Goede zaak?

 
 
 
Ja, dan ben ik overal veilig  
26.6%
 
 
 
Nee, geen controle samenleving  
73.4%
158 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws