Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
Jeugdig Ropta Boys wint de bekerderby in Holwerd
© WâldNet

Jeugdig Ropta Boys wint de bekerderby in Holwerd

zo 12 september 2021, 13.22 uur

HOLWERT - Zaterdag enige kopzorgen voor trainer Elmendorp over zijn basisopstelling. Door een aantal kleine blessures kon een aantal vaste waardes niet starten. Hierdoor moesten er meerdere jonge spelers in de basis beginnen.

De eerste helft was daardoor waarschijnlijk erg rommelig. Het was zoeken naar de juiste combinaties en posities. Toch was de start voor Ropta Boys met in de tweede minuut al een kansje voor Erik de Vries. De keeper sprong net wat hoger en kon de bal pakken. Het duurde tot de 25ste minuut voor er een flinke kans voor Holwert kwam die over het doel werd gejaagd. Ropta Boys leek te kunnen juichen in de minuut daarna want Erik de Vries schoot raak, helaas was het buitenspel en werd de goal afgekeurd. De bal daarna werd niet goed weggespeeld door de keeper van Holwert en Hendrik Willem v/d Vorst reageerde razendsnel. Helaas zag hij zijn inzet ternauwernood gered door de keeper. In de 40ste minuut was het toch raak door een prachtige crosspas van Rutger Torensma naar de rechterkant waarna Lieuwe Sijtsma scoort in het linker zijnet. Keeper Johannes de Groot moest een paar keer handelend optreden in de eerste helft, maar hield zijn doel schoon.

Na rust werd het voetbal beter aan Ropta Boys kant. Na de aftrap werd direct druk gezet en dit resulteerde meteen weer in een kans, de corner die volgde werd in eerste instantie door de Holwert keeper over getikt en de tweede corner ging maar net over na een goede poging van Rutger Torensma. Kort daarna kon de keeper een prima vrije trap van Hendrik Willem v/d Vorst net weg tikken. Rutger Torensma speelde een prima wedstrijd en schoof de bal na een lange rush vanaf eigen helft net langs de verkeerde kant van de paal. Ropta Boys was de tweede helft de betere ploeg en een perfecte voorzet van vedette Tjidsger Braaksma werd simpel binnen getikt door Hendrik Willem v/d Vorst. Deze 0 - 2 voorsprong kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Ropta Boys bleef de beter voetballende ploeg en creëerde nog een aantal kleine kansje. Holwert werd nog één keer gevaarlijk uit een vrije trap die tot corner verwerkt moest worden. Deze corner ging in eerste instantie na terug leggen van Holwert op de lat en de rebound werd uitstekend gekeerd door de goalie van Ropta Boys.

De 'jonkies' van Ropta Boys lieten zich prima zien deze wedstrijd. Ze zullen nog moeten groeien in het systeem, maar met voldoende speeltijd, coaching van de “oud gedienden” en goede training zal er binnenkort een prachtig team staan

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!