Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
Kritiek op locatie De Parel in Drachten

Kritiek op locatie De Parel in Drachten

wo 1 september 2021, 13.46 uur

DRACHTEN - Niet iedereen is blij met de nieuwbouw van de grootste school van Smallingerland, de gereformeerde basisschool De Parel, op dezelfde locatie aan de Lange Wyk in Drachten. De buurt is vergrijsd, er wonen bijna geen kinderen en de bewoners hebben geen binding met de school.

Met deze argumenten kwam een van de buurtbewoners en oud-schoolbestuurder Okke Postma dinsdag naar de Ronde Tafel van Smallingerland.

"Zo’n grote school houdt de kleine scholen in Drachten en buitendorpen in gijzeling. De dorpen hebben de grootste moeite om hun eigen scholen open te houden", aldus Postma in zijn reactie naar de raadsleden toe.

Volgens hem heeft Drachten genoeg aan de drie bestaande scholen met elk hun eigen signatuur in dezelfde buurt. Zijn bezwaar geldt ook dat De Parel als school met de bijbel kinderen van elders en ook buiten Smallingerland trekt. Hij is bang dat het gemeentelijk besluit om de school wel op die plek toe te staan andere soortgelijke scholen de vrijbrief geeft om ook op dergelijke locaties te bouwen. De oud-schoolbestuurder is zelf voorstander van brede scholen met meerdere stromingen onder een dak.

De gemeenteraad van Smallingerland praat over twee weken over het besluit om bijna 7,5 miljoen euro voor het nieuwe onderkomen van De Parel uit te trekken. Daarvan is een half miljoen bestemd voor de voor- en naschoolse opvang, die in het gebouw wordt ondergebracht. De gymzaal, die in eigendom van de gemeente blijft, wordt ook aan sportverenigingen verhuurd.

Na jaren uitstel is het plan om de nieuwbouw in januari 2022 te starten. De oplevering is een jaar later. Opdrachtgever is de Noorderbasis, de gereformeerde scholenvereniging met 33 (basis-)scholen in Groningen, Friesland en Drenthe.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!