12 °C

© WâldNet |  Nieuwbouw in Burgum in 2015. Acht woningen aan de Amberbeam.

'Woningmarkt in Burgum is oververhit'

za 28 augustus 2021 13.25 uur

BURGUM - De woningmarkt in Burgum is op dit moment oververhit geraakt. Dat is de conclusie van de vier makelaars in Burgum. Al jaren zijn er geen nieuwe bouwlocaties beschikbaar.

Unieke positie

In een brandbrief (klik om te downloaden) roepen de makelaars de gemeente Tytsjerksteradiel op om nu keuzes te maken. "Als er op korte termijn geen concrete besluitvorming komt omtrent nieuwbouwlocaties verliezen wij onze unieke regio positie met alle gevolgen van dien."

"De fors stijgende prijzen laten dit (overhitting red.) al zien en wij als NVM-makelaars beschikken over uitgebreide en voldoende data om de woningvraag in onze gemeente en met name Burgum te onderbouwen."

"Als er op korte termijn geen concrete besluitvorming komt omtrent nieuwbouwlocaties verliezen wij onze unieke regio positie met alle gevolgen van dien."

De Warren

Van twintigers tot senioren, de behoefte is groot in Burgum. Alleen zijn er voldoende appartementen aanwezig in Burgum. De makelaars spreken hun voorkeur uit om 'wonen aan het water' en 'in het groen' mogelijk te maken. Zij wijzen hiermee naar De Warren. Eerder besloot de gemeenteraad om hier niet te gaan bouwen.

Kloosterlaan

Ook zouden de locaties langs de Kloosterlaan in Burgum geschikt zijn. De gemeente bezit hier reeds gronden en dit zijn volgens de makelaars prachtige locaties qua landschap en en ligging.

Andere plekken

"Alle overige locaties zijn niet in eigendom van de gemeente en verdienen mede daarom niet de voorkeur aangezien het financiële belang van de gemeente (lees burgers) ook belangrijk is bij het maken van een keuze."

Ook de politieke partijen in de gemeente worden aangesproken in de brandbrief die afsluit met de woorden: "Laat de politiek de woningbouw niet dwarsbomen."

Op 16 september zal de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel de mogelijkheden bespreken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws