31.1 °C

© WâldNet

Man (44) bijt ex in haar hand

ma 09 augustus 2021 11.50 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige man uit Drachten is maandag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld omdat hij zijn ex-vrouw in de hand had gebeten. Het incident vond op 10 maart 2021 plaats.

De gedaagde was de bewuste dag net thuis gekomen van een reis uit het Caribisch gebied. Hij was direct bij thuiskomst naar het werk van zijn ex vrouw gegaan om verhaal te halen over iets dat onduidelijk bleef op de zitting. Hij zou haar vervolgens bij de keel hebben gegrepen, in de buik hebben geschopt en in de hand hebben gebeten.

Getuige ziet andere man

Tijdens de rechtszaak bleef er weinig over van de oorspronkelijke aanklacht. De politierechter betwijfelde het dichtknijpen van de keel en schoppen. Zo was er een getuige die wel had gezien dat de vrouw bij de keel werd gegrepen maar dat het andere man betrof en bovendien op een ander tijdstip.

De Drachtster bekende op de zitting wel dat hij de vrouw in de hand had gebeten. Alleen deze mishandeling werd uiteindelijk door de politierechter als strafbaar bewezen feit beoordeeld.

Telefoon

De man wilde bij de vrouw in de telefoon kijken en nam na het bijten de telefoon en portemonnee mee. Hij was later nog teruggekomen om de spullen terug te brengen maar de vrouw was niet meer op het werk. Niet veel later meldde hij zich vrijwillig op het politiebureau.

Pijn

De man heeft jarenlang een relatie met de vrouw gehad en ze hebben samen kinderen. De laatste tijd ging het veel minder goed. Er was een andere man in het spel. De Drachtster heeft pijn omdat de vrouw niet meer contact met hem wil houden en dat hij bovendien zijn kinderen niet meer kan zien.

Eén dag taakstraf

De politierechter legde een werkstraf op van 20 uur waarvan 10 uur voorwaardelijk. Omdat de man al twee dagen vast had gezeten op het politiebureau komt de straf waarschijnlijk neer op één dag werken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws