11.3 °C
© WâldNet

Rinia van Nautaweg wordt veiliger

di 03 augustus 2021 15.10 uur

GYTSJERK - Een belangrijk deel van de Rinia van Nautaweg in Gytsjerk zal binnenkort veiliger worden gemaakt. De focus van de gemeente Tytsjerksteradiel ligt op het noordelijke deel van de weg dat midden in het dorp ligt.

De betonblokken zullen ten eerste plaatsmaken voor wegversmallingen met groen. De weg krijgt bij het zwembad een pleinachtige inrichting. Aan beide zijden van dit plein moet een drempel en een versmalling de snelheid van het autoverkeer omlaag brengen. Bij de drogisterij komen enkele insteekparkeerplaatsen.

Plateau

Ter hoogte van het voetpad langs de ijsbaan en naar de Sjoerdastrjitte komt verder een verhoging in de weg om dit voetpad te accentueren. Het pad krijgt vanaf de Sjoerdastrjitte tot aan de nieuwbouw overal de status van 'onverplicht fietspad'.

Heg

Bij de aansluiting op de provinciale weg wordt de heg zo'n 2 meter doorgetrokken, zodat verkeer vanaf Oentsjerk met een lagere snelheid de straat binnenkomt. Automobilisten kunnen vanaf dan niet meer 'binnen door' rijden. Ook wordt hiervoor ter hoogte van nummer 69 een versmalling toegepast.

De uitvoering van het werk kan plaatsvinden als de werkzaamheden bij het zwembad zijn afgerond. De verwachting is dat er in het voorjaar van 2022 gestart kan worden met de klus.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws