7,5 °C

© WâldNet

Anouska Koster op dreef in Frankrijk

zo 01 augustus 2021 10.11 uur

DE WESTEREEN - Na haar winst in de Kermisronde van Duizel reisde Anouska Koster door naar Frankrijk. Daar nam ze met haar ploeg Jumbo Visma deel aan de tweedaagse rittenkoers Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh. Anouska en haar ploeg toonden zich in beide ritten.

In de aanval in eerste rit
In de openingsrit was het direct spektakel. In de finale van de openingsrit trok Anouska op avontuur met landgenote Floortje Mackaij. Het duo reed een minuut weg van het achtervolgende peloton. In de slotronde maakten ploeggenote Anna Henderson samen met Mackaij`s ploeggenote Pfeiffer Georgi de oversteek naar het leidende tweetal. Niet veel later trok Anouska alleen door. Ze sloeg een mooi gaatje en leek even op weg naar de ritzege. In de laatste kilometer werd Anouska echter gegrepen door de drie achtervolgers.

In een sprint maakte Henderson het sterke ploegwerk van Jumbo Visma vakkundig af. Anouska eindigde mooi als derde. “Het was een supermooie koers. We hebben met de ploeg goed gereden. Eerst was er een aanloop van 84 kilometer, daarna een lokale ronde van 6,7 km met een lastige klim van 1 kilometer. Die ronde deden we 6 keer. Na de eerste passage van de finish gaf DSM gas. Een ronde later ben ik zelf aangegaan op de klim. Ik kreeg Floortje mee en in de laatste ronde kwamen Anna en Georgi nog aansluiten. Op de laatste klim ging ik zelf vol aan, maar werd nog net terug gehaald. Mooi dat Anna het toen fantastisch afmaakte. Zelf werd ik nog derde en na afloop mocht ik op het podium voor de groene puntentrui”, sprak Anouska na afloop.

Op herhaling in tweede rit
Na een ijzersterke eerste etappe deed Anouska ook in de tweede etappe van zich spreken. Opnieuw was ze in de slotfase op avontuur met Floortje Mackaij. Het tweetal reed net als een dag eerder een minuut weg bij het peloton. Dat zette echter de achtervolging in, al leek het kopduo lange tijd te gaan vechten voor de ritzege. Het scenario herhaalde zich echter. In de slotkilometer werden de koplopers ingelopen. Dit keer niet door een achtervolgend duo, maar door een achtervolgend peloton. In de sprint van de grote groep was Anouska`s Jumbo Visma ploeggenote Anna Henderson de snelste. Twee op een rij voor de Britse, die ook de eindzege veilig stelde. Anouska eindigde als zesde in de etappe en stond als nummer 3 op het eindpodium. Als extra beloning kreeg Anouska de groene trui als winnaar van het puntenklassement.

“Wat een koers weer! De ploeg heeft er alles aan gedaan om de rit te controleren om Anna en mij zo fris mogelijk in de finale te krijgen. Er was op een bepaald moment een grote kopgroep weg. De ploeg heeft toen fantastisch op kop gereden om die groep terug te halen. In de laatste 35 kilometer reed ik weer met Floortje op kop. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Het doel was om het eindklassement te winnen en ondertussen kon Anna zich sparen voor de finale. Uiteindelijk worden we nog gepakt en wint Anna de rit plus het eindklassement. Zelf win ik de groene trui. Een prachtige afsluiting van deze koers!”, klonk het bij Anouska na afloop.

 

Regionaal nieuws

7,5 °C
10 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.