Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Hoogste punt bereikt voor nieuwbouw Drachtstervaart

vr 16 juli 2021, 10.27 uur

DRACHTEN - Het hoogste punt van fase 1 van In de Luwte in Drachtstervaart werd donderdag bereikt. Wethouder Hartogh Heys van de gemeente Smallingerland, Henk Troost, directeur aannemersbedrijf Dons & Troost en Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen tekenden een certificaat dat, samen met een krant van die dag, in een tijdscapsule werd gestopt om vervolgens begraven te worden.

De toekomstige bewoners van het eerste eiland waren getuige van deze handeling en samen met hen werd er achteraf geproost op een voorspoedige voortgang van de bouw. Vanwege de coronacrisis was het 'start bouw moment' van het nieuwbouwproject in stilte voorbij gegaan. Dit was de eerste keer dat de bewoners elkaar ontmoetten.

Mireille Jeurnink, directeur vastgoedontwikkeling VanWonen: "We zijn er enorm blij mee dat er zo veel enthousiasme is voor dit mooie project. De bouw verloopt voorspoedig waardoor we nu al zo ver zijn dat we het hoogste punt van fase 1 kunnen vieren. Ik hoop dat we in dezelfde sneltreinvaart verder kunnen met de volgende fasen."

Een prachtige waterrijke wijk met diversiteit aan woningen
In de luwte fase 1 is de eerste van drie fases waarin het nieuwbouwproject wordt opgeleverd. Het deelplan ligt aan de bestaande Drachtstervaart dat in open verbinding staat met de Friese meren. Het woningaanbod bestaat uit rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen, vrijstaande woningen vrije kavels.

Alle woningen worden volledig gasloos en zeer energiezuinig. De woningen zijn ontworpen door AG NOVA Architecten en hebben een kenmerkende moderne architectuurstijl. Daarnaast beschikt een groot deel van de woningen over een eigen aanlegplaats voor een boot.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'