10.4 °C

Celstraf voor poging tot doodslag rivaal en gijzeling vriendin

di 13 juli 2021 11.18 uur

DOEZUM - GRONINGEN (ADP) - Een 23-jarige man uit Grootegast is voor poging tot doodslag op zijn rivaal in Doezum veroordeeld tot dertien maanden cel. Twaalf maanden hiervan zijn voorwaardelijk. De rechter legde de man ook een werkstraf van 240 uur op.

De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan het gijzelen van zijn vriendin, vernieling en poging tot zware mishandeling. De man dacht eind maart dat zijn vriendin scharrelde met een ander. Hij vernielde de autoruit van die rivaal. Het slachtoffer reed weg, met de vriendin van de Grootegaster op de achterbank.

Botsing

Er volgde een wilde rit. Daarbij botste de Grootegaster meermalen met zijn auto tegen de auto van het slachtoffer dat voor hem reed. Op de Eesterweg in Doezum botste de voorste auto tegen een boom. De vriendin had intussen vanaf de achterbank de hulpdiensten gebeld.

Zoekactie

De vrouw werd door de man uit Grootegast meegenomen naar de caravan van zijn oma. Later bracht hij haar naar het politiebureau. Ondertussen was een grote zoekactie naar de vrouw opgestart. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Behandeling

De rechter vindt het van belang dat de man zo snel mogelijk wordt behandeld. De 23-jarige heeft tot dusver goed meegewerkt aan alles wat hem werd opgedragen. Hij heeft zich niet meer schuldig gemaakt aan een strafbaar feit.

Een langdurige celstraf zou deze positieve ontwikkeling alleen maar in de weg staan, zei de rechter. Hij vond wel dat de man het slachtoffer een schadevergoeding van 2750 euro moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws