9,2 °C

Seinstoring legt spoorwegovergang De Westereen plat

ma 12 juli 2021 19.39 uur

DE WESTEREEN - Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Buitenpost kampte maandagmiddag en -avond met ontregelde diensten. Dit was een gevolg van een storing bij de spoorwegovergang in De Westereen. Treinverkeer moest stapvoets en toeterend passeren.

De slagbomen gingen niet meer omhoog en tientallen automobilisten besloten om het spoor alsnog over te steken. De machinisten toeterden uit voorzorg meerdere keren voordat ze er daadwerkelijk langs reden.

Treinreizigers lieten deze site weten dat er over het hele traject tussen Leeuwarden en De Westereen problemen waren. Zo moesten deze passagiers uit Leeuwarden rond 17.00 uur in Feanwâlden overstappen op een andere trein die ze naar De Westereen bracht.

De storing met de slagbomen in De Westereen was even na 18.00 uur verholpen. Twee monteurs waren een half uur eerder ter plaatse gekomen om het probleem te verhelpen. De storing duurde een kleine twee uur. Vorige week was er ook al sprake van een storing bij de spoorwegovergang.

Nadat de storing opgelost was, was het binnen 20 minuten weer raak bij de spoorwegovergang van De Westereen. De monteurs waren nog in de omgeving en wisten het probleem in korte tijd te verhelpen.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

9,2 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.