9,7 °C

Drankrijder: reed veel vaker zonder rijbewijs

ma 12 juli 2021 14.30 uur

LEEUWARDEN - Drie keer zat hij achter het stuur zonder een geldig rijbewijs. Maar eigenlijk had hij het veel vaker gedaan, bekende hij bij de politie. Op 29 april vorig jaar was dat ook het geval. Deze keer was hij ook onder invloed, van speed en alcohol.

Niet met kinderen in de auto

De politierechter had ergens in het dossier gelezen dat de Drachtster ook met zijn kinderen in de auto had gereden terwijl hij onder invloed was. De verdachte corrigeerde de rechter, dat klopte niet. Maar hij gaf wel toe dat hij veel vaker in de auto had gezeten dan de drie keren dat hij was 'gesnapt'.

'Zes weken clean'

Behalve in april vorig jaar was hij in oktober vorig jaar ook nog twee keer tegen de lamp gelopen. Inmiddels is hij er wel klaar mee, vertelde hij. Na een paar gebeurtenissen in zijn privéleven heeft hij een punt gezet achter het drugsgebruik. "Ik ben al zes weken clean", zei de Drachtster vol trots. Samen met zijn vrouw is hij gestopt, hij neemt alleen nog zo nu en dan een biertje.

Geen boete

Hij had geluk dat er ongelukken zijn gebeurd, merkte de officier van justitie op. Vanwege de krappe financiën was een boete volgens de officier niet op zijn plaats. Zij eiste een werkstraf van 35 uur plus 35 uur voorwaardelijk en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Voor het rijden zonder rijbewijs, een overtreding, moest de officier aparte straffen eisen.

Hulp gezocht

Zij vorderde voor drie keer rijden zonder rijbewijs een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke celstraf van een week. De rechter vonniste conform. De rechter hield er rekening mee dat de Drachtster zijn zaakjes nu redelijk voor elkaar heeft. De man heeft hulp gezocht bij Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN).

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

9,7 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.