9 °C

Drankrijder met auto op de kop in bevroren sloot

ma 12 juli 2021 13.25 uur

LEEUWARDEN - Een 31-jarige Burgumer belandde op 13 februari met zijn auto op de kop in de sloot naast de N31 bij Leeuwarden. De auto zakte door het ijs in de ondiepe sloot.

De bestuurder zei tegen getuigen dat hij de macht over het stuur had verloren toen hij iets uit het dashboardkastje wilde pakken. Later bleek dat hij ook had gedronken, hij had de avond ervoor aan de Belgische biertjes gezeten. 's Middags had hij ook nog bier gedronken.

"Mazzel" gehad

Met een microlage van 745 zat de Burgumer ruim drie keer boven de toegestane grens van 220 ug/l. De man moest maandag voor de politierechter verschijnen. De rechter zei dat de man "mazzel" heeft gehad. "Dat u niet met een ander in de sloot bent beland of dat u in een diepe sloot was beland".

Verslavingszorg

Het was hem ooit eerder overkomen: tien jaar geleden was hij ook betrapt op rijden onder invloed. Destijds had hij zich bij de Verslavingszorg gemeld. Na het ongeval in februari heeft de Burgumer zich opnieuw gemeld bij een instantie om zijn alcohol- en middelengebruik onder controle te brengen.

Drie weken "abstinent"

Vol trots meldde hij de rechter dat hij maandag al drie weken "abstinent" was. Hij heeft zich ook moeten melden bij het CBR, voor de EMA-cursus, en zijn rijbewijs werd ongeldig verklaard. De rechter volgde het voorstel van de officier van justitie en veroordeelde de Burgumer tot een werkstraf van 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk en een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden. Hij moet in behandeling blijven, de reclassering gaat daarop toezien.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

9 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.