Account
Logo
Zoeken
4 °C
Onderzoek naar jeugd-tbs voor overvaller Broeksterwâld

Onderzoek naar jeugd-tbs voor overvaller Broeksterwâld

do 8 juli 2021, 15.20 uur

LEEUWARDEN - De jeugdreclassering en een psychiater gaan kijken wat er moet gebeuren met de 20-jarige verdachte die op de avond van dinsdag 15 december 2020 een woningoverval in Broeksterwâld zou hebben gepleegd. Dat besluit nam de rechtbank in Leeuwarden donderdag in een zogeheten pro forma-zitting.

Verdachte ontkent
De verdachte, een inwoner van de gemeente Dantumadiel, zit nog steeds in voorlopige hechtenis. Er is het nodige met hem aan de hand en gesprekken met een psycholoog leverden niet al teveel op. Volgens de psycholoog ontkent de verdachte dat hij de overval heeft gepleegd en wil hij geen behandeling.

Jeugd-tbs
De psycholoog adviseert een behandeling in een strak kader, zoals bijvoorbeeld de PIJ-maatregel, ook wel jeugd-tbs genoemd. Ook de reclassering vindt dat er een behandeling moet plaatsvinden. Er is volgens de reclassering sprake van 'ernstige problematiek’ en het gevaar op herhaling wordt als groot ingeschat. De verdachte blijft vastzitten. De reclassering gaat nog wel kijken naar een tussenoplossing, in het geval de rechtbank besluit de voorlopige hechtenis te schorsen.

Man met bivakmuts en mes in de hand
De verdachte is op 6 januari aangehouden. Hij zou op de avond van 15 december een 70-jarige vrouw in haar woning aan de Patrimoniumwei in Broeksterwâld hebben overvallen. De vrouw hoorde eerst gerommel bij de achterdeur, waarna er werd aangebeld. Toen ze opendeed, stond daar een man met een bivakmuts op zijn hoofd en een mes in de hand. De overvaller eiste geld. Nadat de bewoonster ongeveer honderd euro en een telefoon had afgegeven, verliet de overvaller de woning.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!