13.4 °C
Foto: Geert Huisman

Brand bij café Prins in Kollumerzwaag

do 08 juli 2021 12.00 uur

KOLLUMERZWAAG - In de keuken van café Prins aan de Foarwei in Kollumerzwaag brak donderdagochtend brand uit. De eerste brandweerploeg werd om 11.45 uur opgeroepen voor de brand en al snel werd 'middelbrand' gegeven waarop ook de ploegen van Buitenpost en Dokkum (met hoogwerker) ter plaatse kwamen.

Binnenaanval

Bij aankomst van de brandweer van De Westereen was er een enorme rookontwikkeling te zien vanuit het café. De rook kwam uit alle hoeken van het gebouw. De brandweer heeft een binnenaanval gedaan om de vuurhaard te doven. De brand zou ontstaan zijn in de keuken. Er werd op dat moment gefrituurd en door onbekende oorzaak brak er brand uit.

Vijf gewonden

Omdat meerdere mensen rook hadden ingeademd kwam om 12.10 uur een ambulance ter plaatse voor eerste hulpverlening aan mogelijke slachtoffer. Uiteindelijk raakten vijf personen gewond vanwege rookinhalatie. Vijf ambulances zijn er in een uur tijd ter plaatse gekomen. In elk geval zijn er drie personen overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 12.19 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. "Dankzij een snelle inzet van de eenheden is erger weten te voorkomen. We doen nu onze controles."

De Foarwei werd tijdens het incident door de politie afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk veilig kunnen doen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws