Account
Logo
Zoeken
8.2 °C
Dokkum maakt zich op voor 5e Bonifatiuscup
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2021 v.l.n.r.: Sjoerd Radersma, Saskia Offinga, Jan Ede Brijker, Karin Mullender-Mollema, Marcel Dol, Marjan Stellema en Karel Hellinga (Foto: Thomas Rickal).

Dokkum maakt zich op voor 5e Bonifatiuscup

zo 27 juni 2021, 11.18 uur

DOKKUM - Zaterdag 3 juli a.s. wordt in het Tolhuispark in Dokkum de 5e editie van de Bonifatiuscup voor U13 en U15 teams georganiseerd. Maar liefst 24 teams zijn van de partij. Het toernooi wordt georganiseerd door CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

Doorzetten en wachten beloond

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup is erg verheugd dat de editie van 2021 toch doorgang kan vinden. Het team werkte het afgelopen jaar vanwege de COVID-pandemie en -maatregelen met verschillende scenario’s, bleef flexibel en hopen op versoepelingen. Er werd een speciaal draaiboek opgesteld om het toernooi met korte voorbereidingstijd te kunnen organiseren.

Het wachten is beloond: vlak voor de zomervakantie kan de Bonifatiuscup nu worden georganiseerd. En wederom is er een prachtig deelnemersveld. Naast de organiserende verenigingen komen zaterdag a.s. de volgende verenigingen naar het Tolhuispark: VV Balk, Be Quick 1887 (Haren), SC Bolsward, SV Bon Boys (Haaksbergen), VV Buitenpost, CJVV (Amersfoort), GAVC (Grou), VV Heerenveen, HS’88 (Hoogezand), VV Kollum, FC Lewenborg (Groningen), VV Rijperkerk, VC Trynwâlden (Oenkerk), WVV 1896 (Winschoten), VV Zwaagwesteinde.

Voetbalbeleving voor de Jeugd

De motto van de Bonifatiuscup is sinds de oprichting “Voetbalbeleving voor de Jeugd”. Daar wordt het toernooi en het Tolhuispark ook dit jaar volledig op ingericht. Alle teams krijgen veel wedstrijdminuten en echte knock out wedstrijden te spelen. De opening, finales en huldiging zijn omlijst met veel extra’s. Ook tijdens de dag ademt het toernooi gezamenlijke beleving en fun. Er worden teamlunches verzorgd, teamfoto’s gemaakt en er is een penaltycontest voor alle teams. Tevens is er een optreden van Dance Factory Dokkum en heeft de organisatie nog een verrassingsact in petto.

Opening door burgemeester Kramer

De opening van het toernooi is zaterdag om 09.00 uur en wordt verricht door burgemeester Johannes Kramer. Om 9.30 uur starten de poulewedstrijden, waarna ’s middags het toernooi voor alle teams wordt gecontinueerd volgens het knock out principe. De finales zijn vanaf 15:30 uur. Het organisatieteams is blij dat er ook publiek kan worden toegelaten. Bij de entree is voor alle volwassenen een gezondheidscheck nodig en er geldt een afstandsnorm van 1,5 meter tussen volwassenen onderling en tussen volwassenen tot kinderen vanaf 13 jaar.

Erelijst met winnaars

De Bonifatiuscup heeft al een winnaarslijst met indrukwekkende namen. JFV Borussia Fulda, JFV Viktoria Fulda, vv Hoogland (Amersfoort) en Bon Boys (Haaksbergen) hebben bijvoorbeeld de Bonifatiuscup in de prijzenkast staan. Ook Be Quick Dokkum heeft deze eer. Bij de laatste editie van 2019 zegevierden JSG Westring Fulda en Sportlust ’46 (Woerden). In de commissiekamer van het clubhuis van Be Quick Dokkum is een hoek ingericht en hier hangt een toernooibord met de winnaars. Zaterdag a.s. rond 16.30 uur weten we welke teams aan de lijst kunnen worden toegevoegd.

Volg de Bonifatiuscup

De komende week worden verscheidene updates verzorgd en o.a. het programma en schema gepubliceerd. Tijdens het toernooi worden foto’s en uitslagen gedeeld. Kijk op de Facebookpagina van de Bonifatiuscup, het Twitteracount van Be Quick Dokkum en de websites van beide organiserende voetbalverenigingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
29.2%
Nee  
52.2%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum