Logo
Zoeken
Zoeken
3.9 °C

© WâldNet

Dit is de oorzaak van de aanvaring met Fonejachtbrug

di 15 juni 2021 11.30 uur

WARTEN - Op zondag 30 mei 2021 voer het binnenvaartschip Insomnia tegen de Fonejachtbrug bij Warten. Diezelfde dag begonnen Rijkswaterstaat en de politie een onderzoek naar de toedracht van de aanvaring. Het schip lag toen aangemeerd bij de loswal van Burgum.

Oorzaak aanvaring

Navraag bij de landelijke eenheid van de politie leert dat een technisch mankement de oorzaak van de aanvaring is geweest. Er wordt verder geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Ook Rijkswaterstaat gaat uit van een 'technisch falen' waardoor de aanvaring kon plaatsvinden.

Schade aan brug

De Fonejachtbrug is behoorlijk beschadigd geraakt door de aanvaring. Rijkswaterstaat laat weten dat er vier buispalen kapot zijn geraakt en twee staan op spanning. Verder gingen twee bovenmantels en twee geleide ramen kapot. Met duikers werd enkele dagen na de aanvaring een inspectie onder water gedaan.

Geen verrassingen

De inspectie van de duikers bevestigden het beeld dat Rijkswaterstaat al had. Er zijn geen nieuwe zaken aan het licht gekomen. "Er is nog wel wat troep gevonden op de bodem. Dat is gelijk schoongemaakt." zo laat woordvoerder Kooistra van Rijkswaterstaat weten.

De schade aan de brug wordt binnenkort hersteld. Het is nog onbekend wanneer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....