16,5 °C

Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

di 15 juni 2021 10.26 uur

BUITENPOST -

Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. "Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen", aldus wethouder Harjan Bruining. "De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen euro."

Voor de komende jaren zijn er echter veel onzekerheden. De herverdeling van het gemeentefonds lijkt een greep uit de kas van Achtkarspelen te zijn. Daarnaast zijn nog geen structurele oplossingen voor de extra kosten en open-einde regelingen van de jeugdzorg en de WMO.

Kadernota, begroting en jaarrekening

Het college maakt elk jaar een kadernota waarin de voorlopige plannen en de bijbehorende kosten voor het komende jaar staan. De raad stelt via de begroting deze plannen en bijbehorende kosten definitief vast. De begroting is de kadernota met daarin opgenomen de ontwikkelingen die na de behandeling zijn opgetreden. De jaarrekening is het de financiële verantwoording van het gevoerde beleid. Donderdag 1 juli behandelt de raad de jaarrekening 2020.

 

Regionaal nieuws

16,5 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.