15,3 °C

Foto: Achtkarspelen

Leistra wordt consul voor de Oorlogsgravenstichting

ma 14 juni 2021 17.32 uur

BUITENPOST - Tjeerd Leistra is maandagmiddag aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Achtkarspelen, burgemeester Oebele Brouwer benoemde hem. "Door het in stand houden van oorlogsgraven, vertellen we het verhaal door."

De officiële ondertekening gebeurde onder toeziend oog van Arie Harrewijn, inspecteur van de stichting. Leistra noemt zijn aanstelling een mooie taak. "Ik doe dit naast mijn werkzaamheden als specialist wegbeheer bij de gemeente. In deze nieuwe rol ben ik verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven." In Achtkarspelen liggen 14 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

Oorlogsgravenstichting

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 consuls de Oorlogsgravenstichting. Zij spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van de graven. De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

 

Regionaal nieuws