18 °C

De laatste weken van het Karmelklooster Drachten

za 12 juni 2021 11.46 uur

DRACHTEN -

Op zaterdag 31 juli sluit het Karmelklooster in Drachten haar deuren. Vanaf 1936 woonden de zusters Karmelietessen hier tot 1993, zij verkochten het klooster aan Jan en Ietsje Hofstra. "Ons ideaal was om dit unieke gebouw te bewaren voor Noord Nederland. Inmiddels zijn we 28 jaar verder. Straks wordt het verbouwd tot een huis voor mensen met dementie. Een prachtige bestemming!" zo laat Ietsje Hofstra.

In de periode van 17 juni t/m 31 juli is het klooster nog te bezichtigen in de originele staat en is ook de tentoonstelling Huidhonger weer opnieuw ingericht. "We hopen op zondagmiddagen tuinconcerten te organiseren, meer informatie volgt t.z.t."

Huidhonger

Op donderdag 14 juni a.s. gaat de tentoonstelling HUIDHONGER opnieuw van start in het Karmelklooster. "Huidcontact is de meest intieme communicatievorm tussen mensen en geeft subtiele gevoelens van tederheid en verbondenheid. Lichaamscontact zegt soms meer dan woorden."

In maart 2020 werd de tentoonstelling voortijdig gesloten vanwege het coronavirus. Inmiddels kent iedereen het woord Huidhonger. "Bizar hoe we het afgelopen jaar geleefd hebben met het virus en de anderhalve meter afstand.|

Het is en blijft een prachtig en actueel thema. 32 kunstenaars werken mee aan Huidhonger. Meer informatie: www.karmelklooster.nl

FOTONIEUWS
      

 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio