18,4 °C
Foto: gemeente Tytsjerksteradiel

Bezoek Commissaris van de Koning aan Tytsjerksteradiel

vr 11 juni 2021 16.43 uur

BURGUM -

Commissaris van de Koning van Fryslân, Arno Brok, bracht vrijdag een ambtsbezoek aan de gemeente Tytsjerksteradiel. Burgemeester Jeroen Gebben kijkt met tevredenheid terug op het bezoek.

Eén van de onderwerpen die aan de orde kwam, is het woningbeleid. Het college van Tytsjerksteradiel is heel tevreden over de regionale woningbouwafspraak. In het gesprek heeft het college aandacht gevraagd voor de volgende stap.

Hopelijk is er ruimte om te experimenten. Wethouder Gelbrig Hoekstra: "Er zijn in Tytsjerksteradiel op dit moment nauwelijks woningen onder de € 300.000 te koop. Dat raakt uiteindelijk ook de leefbaarheid in onze dorpen en staat economische ontwikkeling in de weg."

Tijdens het bezoek werd ook de sporthal Nije Westermar bezocht. Daar werd de commissaris rondgeleid door een delegatie van FC Burgum.

De gemeente is trots dat de bouw van de sporthal via een burgerinitiatief tot stand is gekomen. De gemeente wil meer doen met waardevolle initiatieven vanuit de mienskip. "Het is een terrein waarin we nog veel van elkaar kunnen leren," aldus burgemeester Gebben.

FOTONIEUWS
      

 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio