13.5 °C
Beeld van dinsdagochtend

Omleiding in Kootstertille voor reconstructie

di 08 juni 2021 13.40 uur

KOOTSTERTILLE - Een omleiding in Kootstertille zorgde dinsdagochtend korte tijd voor veel vrachtverkeer over de Dahliastraat. Door wegwerkzaamheden aan de Alde Dyk werd al het verkeer omgeleid en daarbij reden vrachtwagens langs een school. Het probleem is inmiddels opgelost.

Er is een verbod ingesteld voor vrachtwagens. Indien nodig plaatst de gemeente nog betonblokken als chauffeur de geslotenverklaring negeren. De bewoners van de Dahliastraat maakten zich grote zorgen en hebben gelijk bij de gemeente aan de bel getrokken. Bij de school moest het vrachtverkeer door 'een knikje' rijden waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

Werk aan Alde Dyk

De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. Om de geluidsoverlast te verminderen worden de klinkers vervangen door tweekleurig asfalt. Daarnaast worden er snelheidsbeperkende maatregelen getroffen, zoals wegversmallingen van plantenbakken.

Op de kruising van de Alde Dyk en de Pinksterblomstrjitte wordt een veilige oversteekplaats gemaakt waar voetgangers en fietsers in twee keer over kunnen steken. Het ontwerp is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen Plaatselijk Belang, aanwonenden, betrokken bedrijven en de gemeente Achtkarspelen.

De doorgaande route is vanwege asfalteringswerkzaamheden van 14 juni tot en met 19 juni afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden begin juli zijn afgerond.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zondag 3 juli

Zakslaan in Earnewâld