Account
Logo
Zoeken
7.7 °C
© WâldNet

Vaccinatielocatie ondergelopen: vaccinatiebus ingezet

za 5 juni 2021, 12.00 uur

DRACHTEN - Het is alle hens aan dek in het Fries Congrescentrum Drachten. Zaterdagochtend stroomde het gebouw door de extreme regenval gedeeltelijk onder. Omdat de locatie gebruikt wordt als vaccinatielocatie konden deze afspraken niet doorgaan. Er wordt nu met man en macht gewerkt om zo snel mogelijk het vaccineren te hervatten.

Mensen teruggestuurd

Niet iedereen was op de hoogte van de tijdelijke vaccinatiestop. Veel mensen die een afspraak hadden kwamen aan, maar moesten zonder prik weer huiswaarts keren. De GGD liet weten dat deze mensen gebeld zouden worden, maar kennelijk is dat in niet alle gevallen goed gegaan.

Water onder vaccinatiehokjes

Een speciale schoonmaakploeg is naar de Oprijlaan gekomen om het pand weer droog te krijgen. Een groot team was daarvoor druk aan het werk. In de ruimtes waar gevaccineerd werd zat het water ook onder het zeil op de vloer.

Waterstand in sloten

Naast de hevige regenval speelde ook de waterstand in de omliggende sloten een rol bij het onderlopen. Doordat dit peil zo hoog ligt kan het water niet afgevoerd worden naar de sloten. Zo liet de beheerder weten aan deze website.

Vaccintatiebus ingezet

Omdat het nog onduidelijk is hoe laat er precies binnen weer geprikt kan gaan worden is er een bus van de GGD bij het gebouw gezet. De brandweer, die eerder in de ochtend ook al langs was gekomen, heeft paaltjes weggehaald om ruimte te creëren. Deze bus zorgt voor een extra plek om te kunnen vaccineren. De GGD roept op om vooral aan het einde van de middag te komen.

Veel wateroverlast in de regio

Naast dat het Fries Congrescentrum last had van het water stroomde er in de wijk nabij het gebouw een garage onder. Ook in andere delen van de regio zorgde het water voor veel overlast.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer