Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Afbeelding: gemeente Dantumadiel

Passantenhaven wordt kleinschalig recreatiepark

vr 4 juni 2021, 19.25 uur

DE WESTEREEN - De gemeente Dantumadiel heeft de voormalige passantenhaven aan de Lange Reed te De Westereen verkocht aan Rienk en Annie de Jager uit De Westereen. De familie wil op het terrein een kleinschalig park ontwikkelen met acht luxe 'rekreaasje huzen', passend in het landschap. Ook willen zij activiteiten aanbieden voor dagjesmensen.

In maart zette Dantumadiel de passantenhaven bij inschrijving in de verkoop. Tijdens de verkoopprocedure zijn er acht plannen ingediend. Er waren verschillende ideeën: van een jachthaven met boothuizen tot het realiseren van tiny-houses voor de verhuur, en woningen voor op- en rond het water.

Het plan van familie de Jager kwam als beste uit de bus, zo laat de gemeente weten. "Als college vinden we dat de familie de Jager een doordacht plan heeft. Er is in het plan veel aandacht voor de omgeving. Zo worden er duurzame materialen gebruikt om het park te realiseren en past de architectuur van de accommodaties goed bij het landschap. Verder wil familie de Jager dat de rest van het dorp ook optimaal kan profiteren van hun onderneming, door met hen samen te werken. Dat sprak ons erg aan." vertelt wethouder Gerben Wiersma. "Alle plannen die zijn ingediend zijn stuk voor stuk goede plannen, maar deze winnaar stak er toch echt bovenuit gezien de meerwaarde voor het dorp."

De passantenhaven verdwijnt, maar er komt volgens het plan wel een 'boodschappensteiger'. Varende recreanten kunnen op deze manier toch op een vlotte manier het dorp bereiken. Het is nog niet bekend wanneer het plan wordt gerealiseerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!