Account
Logo
Zoeken
12.1 °C

Beschonken chauffeur uit Norg valt uit de auto

vr 4 juni 2021, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Dankzij het doortastende optreden van een vrachtwagenchauffeur werd voorkomen dat een beschonken bestuurder uit Norg op 2 november vorig jaar bij Drachten brokken veroorzaakte. De chauffeur achtervolgde de drankrijder en belde de politie.

Vijf weken cel en 1 jaar rijontzegging

Vrijdag moest de man in Leeuwarden voor de rechter verschijnen, hij kwam niet opdagen. De rechter veroordeelde de Norger bij verstek tot een gevangenisstraf van vijf weken en een onvoorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De verdachte reed ook nog eens zonder geldig rijbewijs, dat was hij al een poosje kwijt. Na een veroordeling voor het veroorzaken van een eenzijdig ongeval, op 31 mei vorig jaar in Roden, moest de Drent zijn rijbewijs inleveren. Hij was met zijn bedrijfsbus tegen een boom gereden.

Bestuurder valt uit voertuig

Toen hij op 2 november in Drachten door de politie werd aangehouden, bestuurde hij opnieuw een bedrijfsbus. De vrachtwagenchauffeur zag de bus op de vluchtstrook staan. De bestuurder viel letterlijk uit het voertuig, stapte weer in en reed slingerend verder. De chauffeur bleef achter de auto rijden en belde ondertussen de politie.

Aangehouden in personenauto

Nadat hij was aangehouden gaf de de Norger toe dat hij een alcoholprobleem had. Hij had hulp gezocht, maar omdat het probleem niet ernstig genoeg zou zijn, zou de hulpverlening hem de deur hebben gewezen. De reclassering heeft vervolgens geprobeerd met hem in contact te komen, maar dat is niet gelukt. Terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd, werd hij op 15 oktober vorig jaar in Schagen aangehouden in een personenauto.

Alcoholprobleem is 'zorgelijk'

De rechter in Leeuwarden constateerde dat er meerdere dagvaardingen naar de man zijn uitgegaan voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij had verklaard dat hij een eigen bedrijf heeft en niet zonder rijbewijs kan. Voor het ongeval in Roden kreeg de Drent op 12 februari van dit jaar van de politierechter een boete van 1000 euro en een rijontzegging van een half jaar plus een half jaar voorwaardelijk.

De politierechter in Leeuwarden concludeerde dat hij niet om het opleggen van een celstraf en een onvoorwaardelijke rijontzegging heen kon. Dat de Drent een alcoholprobleem heeft en toch telkens weer in de auto stapt, noemde de rechter 'zorgelijk'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt