10 °C

© WâldNet

Hoe IT-uitdagingen uiteenlopen tijdens de coronacrisis

vr 04 juni 2021 13.24 uur

DRACHTEN - Er zijn tijdens de coronacrisis op allerlei gebieden uitdagingen geweest voor bedrijven en organisaties. Zo is dat onder meer merkbaar geweest aan het massale thuiswerken van werknemers. Dat leverde al een eerste IT-uitdaging op betreffende verschillende gebieden. Denk maar aan het organiseren van online meetings of aan de beveiliging van IT-netwerken. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat bedrijven zich beter op de toekomst richten met een op maat gemaakte IT-omgeving. In dat kader biedt managed services uitkomst om verschillende IT-uitdagingen het hoofd te bieden.

Versnelling van IT-trends bijhouden

Corona heeft er onder meer voor gezorgd dat er een versnelling van IT-trends heeft plaatsgevonden. De vraag naar videosoftware en chatsoftware heeft een sterke groei door gemaakt. Bedrijven hebben noodgedwongen mee moeten doen aan de versnelling van IT-trends. Dat is een enorme uitdaging geweest, maar inmiddels heeft dat ook voor verdere ontwikkelingen gezorgd. Bijvoorbeeld om het thuiswerken ook na corona een trend te laten blijven en het traditionele aanwezigheid op kantoor te verminderen.

Toegang tot programma’s

Een andere IT-uitdaging waar veel bedrijven mee te maken hebben gekregen tijdens de coronacrisis heeft betrekking op toegang tot programma’s. Werknemers die niet meer op kantoor aanwezig zijn, maar thuiswerken, hebben toegang nodig tot programma’s. In het kader van contact houden met het bedrijf is er nog een punt van belang. Bijvoorbeeld met het stroomlijnen van user interfaces en te voorzien in een optimale gebruikerservaring. Het is ook handig om in crisistijden snel te kunnen opschalen en afschalen. Wat dat betreft is de cloud daarvoor in te zetten en te optimaliseren. Daarbij valt te denken aan netwerkvoorzieningen, rekenkracht en opslag.

Beveiliging aanpassen

De coronacrisis heeft eveneens gezorgd voor een IT-uitdaging als het gaat om de beveiliging. Er is een tijd geweest dat er versneld wijzigingen zijn doorgevoerd en dat kan invloed hebben op de beveiligingsmechanismen. Bij het op afstand werken, zijn er nieuwe beveiligingsrisico’s in beeld gekomen. Daarom is het van belang om de nieuwe risico’s te analyseren en daarop te anticiperen. Cybercriminelen gebruiken de coronacrisis en veranderende IT-trends om via thuiswerkers bijvoorbeeld data te stelen en phishing aanvallen te realiseren. De beveiliging van websites en applicaties verdient dan ook extra aandacht. Hosting provider Combell biedt in dat opzicht hostingpakketten die onder meer voorzien in beveiliging tegen malware. Het is aan te raden om uitgebreid aandacht te besteden aan beveiligingsmaatregelen, want de cybercriminaliteit past zich ook steeds aan veranderende omstandigheden aan.

 

Regionaal nieuws

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

10 °C
11 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.