Logo
Zoeken
Zoeken
3.3 °C

Foto: Nico Feenstra

Hoog gras in Smallingerland

wo 02 juni 2021 18.04 uur

DRACHTEN - Nu het zonnetje lekker schijnt, begint in de gemeente Smallingerland het hoge gras op te vallen. Als gevolg van bezuinigingen wordt er vanaf 2021 minder geld uitgegeven aan groenonderhoud. Het gras wordt minder vaak gemaaid en bomen minder vaak worden gesnoeid.

De gemeente laat op haar website weten dat zij 'sober en doelmatig' te werk gaat. De gemeente doet wat nodig is maar niets extra's. "Ook nu er minder geld te besteden is, blijven we aan het minimumniveau voldoen. Maar u gaat wel veranderingen in de buitenruimte zien en merken."

Een groot aantal plekken in de openbare ruimte zal nog maar één of twee keer gemaaid worden waardoor er hoog gras ontstaat. Dit heeft volgens de gemeente ook positieve en negatieve effecten: "Bloemen en kruiden krijgen meer kans om tot bloei te komen. Dit is goed voor de insecten en biodiversiteit, maar hierdoor zullen ook meer pollen door lucht zweven en in de tuinen waaien. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen meer last krijgen van allergieën."

Alleen specifieke gebieden worden vaker gemaaid zoals speelveldjes en andere kleine veldjes en parken binnen de bebouwde kom. Op deze kaart kan gezien worden waar regelmatig of weinig gemaaid wordt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....