Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Man (38) snijdt huisraad van vriendin kapot

wo 2 juni 2021, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Omdat zijn vriendin niet snel genoeg naar huis kwam, zou een Leeuwarder (38) haar spulletjes met een mes hebben bewerkt. De man ontkende op de zitting van de politierechter, volgens hem was er sprake van een opzetje om de verzekering op te lichten.

Op de vlucht voor de politie

De Leeuwarder zat eind vorig jaar ondergedoken in de woning van zijn toenmalige vriendin, zelf sprak hij van “een scharrel”, in Akkrum. Hij moest nog een straf uitzitten en was op de vlucht voor de politie. Hij zou de vrouw appjes hebben gestuurd met de dringende boodschap dat ze snel thuis moest komen. Zo niet, dan zou hij “de boel kort en klein slaan”.

Onder druk aangifte ingetrokken

Toen de vriendin thuiskwam ontdekte ze dat er inderdaad het een en ander was vernield. Het beeldscherm van de tv was bekrast, meubels waren kapot gesneden en alle kleding was met een scherp voorwerp bewerkt. De vrouw deed aangifte, die ze later weer probeerde in te trekken. Naderhand verklaarde ze dat dat onder druk van de verdachte was gebeurd. Die ontkende in alle toonaarden.

“Een bijzonder plan”

Volgens hem hadden hij en zijn vriendin een opzetje bedacht om de verzekering op te lichten. Als de spullen vergoed werden, zou hij geld van haar krijgen. Uiteindelijk kreeg hij wroeging en zou zij de vernielingen zelf hebben gedaan. “Een heel bijzonder plan”, merkte rechter Nynke Vlietstra op. De Leeuwarder heeft een strafblad. Reden voor officier van justitie Annemieke Kemkers om twee weken cel te eisen.

Contactverbod

De rechter maakte er twee weken cel plus twee weken voorwaardelijk van. Zij bepaalde dat de Leeuwarder de schade aan de meubels, 1415 euro, moet vergoeden. Ook legde Vlietstra een contactverbod op. Het slachtoffer heeft aangegeven dat ze bang is voor de verdachte. Na het voorval kreeg ze last van nachtmerries en paniekaanvallen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!