Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Klus op hoogte voor 84-jarige imker uit Garyp

zo 30 mei 2021, 17.45 uur

BURGUM - De 84-jarige imker Freerk van der Wal uit Garyp had zondag een bijzonder klus op hoogte. In een hoogwerker van de Leeuwarder brandweer verwijderde hij in de middag een groot bijennest uit een boom aan de Markt in Burgum. Een ladder was niet een veilige methode en de brandweer uit Leeuwarden kwam graag.

Een medewerkster van thuiszorg De Friese Wouden had actie ondernomen toen ze 's ochtends een hele grote zwerm bijen ontwaarde op het plein. Het ging om zo'n 20.000 bijen. Het was bij haar al snel duidelijk dat de bijen een thuisstek hadden in een boom tegenover het Kruidvat. De imker uit Garyp wilde het nest wel verwijderen en de brandweer wilde hem daarbij wel assisteren.

Nadat de hoogwerker was opgesteld, ging Van der Wal in zijn eentje omhoog. Hij wist het nest inclusief de koningin uit de boom te krijgen. Het nest ging daarna mee in de kofferbak van zijn auto. Enkele tientallen verbouwereerde bijen gingen ook mee in het voertuig. Het nest krijgt in Garyp een nieuw plekje in een bijenkast.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer