4,2 °C

Voorwaardelijke straf voor smaad en bedreiging

vr 28 mei 2021 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van De Westereen (52) is vrijdag wegens smaad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De man had in november vorig jaar tegen de ouders van een dorpsgenoot geroepen dat hun zoon “een pedo” was. Daarmee had de Westereender volgens de rechter niet meteen de ouders beschuldigd, maar de man had het wel midden op straat bij de woning van de ouders geroepen, zodat iedereen het kon horen.

Foto’s gemaakt

De Westereender draaide er niet omheen: hij erkende dat hij de beschuldigingen had geuit. Hij had gehoord dat de zoon foto’s had gemaakt van zijn minderjarige dochter die niet door de beugel konden. Hij wilde met de ouders praten, met zijn eigen echtgenote erbij. Toen bleek dat de ouders niet wilden, ging hij door het lint.

Met messen gedreigd

De volgende dag had hij, terwijl de politie bij hem thuis was, zwaaiend met twee messen gedreigd de jongen iets aan te doen. De agenten slaagden er met moeite in de verdachte te overmeesteren. De Westereender zei dat hij tien jaar lang van de drank af was, maar door het gebeuren met zijn dochter weer was gaan drinken.

Niet ontevreden

Momenteel heeft hij hulp en begeleiding en dat gaat goed. De rechter vond het het belangrijkste dat de hulp in stand bleef en dat de Westereender wordt behandeld. Ook kreeg de man een alcoholverbod. Hijzelf was niet ontevreden met de uitkomst. “Bedankt dat u mij deze straf hebt gegeven. Het had ook anders kunnen zijn”, zei hij voor hij de rechtszaal verliet.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie